Informatie:
Hoe werkt de Dumuchi ® Coatbuster.
Haaruitval bij honden.
CoatBuster voor honden.
CoatBuster voor katten.
CoatBuster voor paarden.

Is de Dumuchi ® CoatBuster ook geschikt voor mijn dier?


Vertel ons wat u van de Dumuchi ® CoatBuster vindt!
Haaruitval bij honden.

Waarom verhaart uw hond?
Nagenoeg iedere hond verhaart. Alleen de manier waarop bepaalt of er sprake is van een probleem of overlast. Een hond zou eigenlijk twee keer per jaar moeten verharen. Dit is bij een aantal honden nog altijd het geval. Deze voor- en najaarsrui duurt doorgaans zo'n zes weken. Om deze periode te verkorten en de groei van de nieuwe vacht te stimuleren kunt u de CoatBuster inzetten om zo snel uw hond van zijn oude vacht te bevrijden.

Wanneer kunt u de CoatBuster gebruiken?
Vaste ruiperiode.

De normale ruiperiode doet zich voor in voor- en najaar en duurt doorgaans zo'n 6 tot 8 weken. Deze periode kenmerkt zich door veel borstelen, een huis vol haar en een vacht die er dof en futloos uitziet.
Met de CoatBuster kunt u deze ruiperiode serieus verkorten. Met een komplete CoatBusterbehandeling haalt u het grootste deel van de oude vacht er in één keer uit. Zonder te wassen kan ook, maar dan moet u wat vaker CoatBusteren voordat al het losse haar verwijderd is.
De voordelen spreken voor zich. U hoeft niet 6 weken lang excessief te borstelen, uw huis blijft schoon en uw hond blijft er gezond en goed uitzien.

Het hele jaar door verharen....

Een groot deel van de honden in Nederland verhaart het hele jaar door. Dit heeft verschillende oorzaken, maar de belangrijkste is doorgaans het klimaat. Het is in Nederland hollen of stilstaan wat betreft de buitentemperatuur. Daar reageren de hondenvachten op door bij kou extra vacht aan te maken om deze bij wat warmere dagen meteen weer eruit te gooien. Wordt het dan eindelijk ideaal hondenweer, dan zetten wij de centrale verwarming aan en laten de hond in huis.

Andere oorzaken van overmatige verharing zijn o.a. verkeerde voeding en ook castratie van reu of teef (meestal sterilisatie genoemd) heeft grote invloed op de vachthoeveelheid en structuur.
Afhankelijk van de hoeveelheid vacht kunt u bij deze honden de CoatBuster het hele jaar door gebruiken om de overlast van het verharen te beperken. Doordat u met een CoatBusterbeurt veel meer losse ondervacht verwijdert dan met andere ontwolkammen hoeft u niet meer wekelijks urenlang te borstelen, maar volstaat in de meeste gevallen tweewekelijks tien minuten CoatBusteren.Over Dumuchi  727